Termékek Menü
0
Ön itt jár: > >

ÁSZF

1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.funkidz.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A szolgáltató

Az eladó neve: Kid Fashion Kft.

Székhelye: 1161 Budapest, Nonn János utca 1. fszt 6

Adószám: 25731554-2-42

Cégjegyzékszám: 01-09-286152

Bejegyezte: Fővárosi Törvényszék Cégbíróság

Bankszámlaszám: 12011069-01570094-00100007 Raiffeisen Bank

E-mail: funkidz@funkidz.hu

3. A honlapon folytatott tevékenység

A funkidz.hu webáruház baba- és kisgyermek termékek kereskedelmével foglalkozik.

4. Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

A Felhasználó a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért, a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.

A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

A Felhasználók által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni és ezekért felelősséget nem vállal.

4.2. Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

5. Vásárlási feltételek

A funkidz.hu webáruházban regisztrációval rendelkező személy, új vásárló illetve regisztráció nélküli személy is vásárolhat, amennyiben elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglalt feltételeket.

6. A rendelés feldolgozása

6.1. A funkidz.hu online áruházban a rendelés kizárólag elektronikus úton lehetséges. Telefonon, faxon, levélben leadott rendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

6.2. Amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, az eladó értesítést küld a termék várható szállítási időpontjáról.

6.3. A sikeres rendelés elküldése után maximum 24 órán belül egy automata visszaigazolást fog kapni a vásárlás során megadott e-mail címre. A visszaigazolás tartalmazni fogja a megrendelt tételeket és a bruttó fizetendő összegeket, és a kiszállítási díjat. 

6.4. Banki átutalás esetén külön e-mailben kap tájékoztatást az utaláshoz szükséges adatokról.

6.5. Megrendelt, visszaigazolt, de a rendeléstől számított 5 munkanapon belül számlánkra be nem érkezett összegű rendeléseket sikertelen rendelés státuszra állítjuk, a termékeket felszabadítjuk más vásárlók számára.

7. Árak

7.1. Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Az árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák, a szállítási költséget azonban nem.

7.2. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

8. Csere

A vásárlás napjától számított 14 napon belül lehetőség van cserére. Csere szándékját a funkidz@funkidz.hu email címen tudja nekünk jelezni. Jelzés nélküli visszaküldött terméket nem áll módunkban átvenni.

Tárgy mezőbe kérünk írja be a rendelés számát.

A cserére az alábbi pontok érvényesek, más esetben nincs lehetőség cserére.

  • Ugyanolyan termékre való cserénél maximum 2 méret különbség lehet.

  • Bármilyen más terméket is választhat csereként, de a termék (ek) értéke nem lehet kevesebb a visszaküldött termék áránál. Pénzt nem áll módunkban visszafizetni ebben az esetben.

  • A visszaküldött terméknek épnek és sértetlennek kell lennie, eredeti csomagolásban, címkével ellátva.

  • Cseréhez szükséges az eredeti számla.

Csere esetén az alábbi visszaküldési lehetőségek közül tud választani:

1. Amennyiben korábbi rendelését Foxpost-os kiszállítással kérte, úgy 14 napon belül díjmentesen küldheti vissza a cserélendő terméket. Az új termék kiszállításának díja 507 Ft, mely a vevőt terheli.

A visszaküldés menetét itt olvashatja: http://www.foxpost.hu/csomagatvetel-hogyan/

2. Amennyiben korábbi rendelését MPL futárszolgálattal, postán maradó szállítással kérte, úgy a visszaszállítás díja díjmentes. Az új termék kiszállításának díja a vevőt terheli. Az új termék kiszállítás díja az érvényben lévő szállítási díjtáblázat alapján történik.

A 15 000 Ft-os ingyenes értékhatárba a csere értéke nem számít bele.

9. Elállási jog gyakorlás

9.1. 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a megrendelő a termék átvételét követően a vásárlástól minden indoklás nélkül elállhat. Az elállási határidő 8 munkanap, ami a termék átvételekor kezdődik. A Kid Fashion Kft. 14 munkanapot alkalmaz az elállási jog gyakorlása esetén. A vevőnek elállási szándékát írásban (e-mail) kell bejelentenie. Az e-mail elküldésének idejét vesszük figyelembe a határidő számítás szempontjából.

9.2. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaküldésével kapcsolatban felmerült költségek Önt terhelik, azonban ezen felül egyéb fizetési kötelezettség nem terheli. A portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A terméket sértetlen, hiánytalan állapotában a vásárlást igazoló számlával együtt kell visszaküldeni. A visszaszállítás során a kárveszély a vevőt terheli, ezért javasoljuk a termék biztonságos csomagolását, amire legcélszerűbb az eredeti csomagolás.

9.3. Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszajuttatni, az eladó nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt a vevő költségére visszajuttatja a vásárlónak. A webáruháznak joga van bevizsgálni a visszaküldött terméket, és ennek alapján követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő valamennyi kárának megtérítését. A visszaküldött termék kibontásáról, megvizsgálásáról videót vagy fotósorozatot készítünk, melyre a későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék hibás, vagy hiányos volt).

9.4. Elállás esetén webáruházunk haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszafizeti a termék árát. Ennek módját minden esetben a vásárlóval előre egyezteti.

9.5. A 14 nap elteltével már nincs lehetőség a szerződéstől való elállási szándék bejelentésére.

9.6. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelő jóhiszeműen köteles eljárni, az elállási jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni. Ezen jog gyakorlása a Polgári Törvénykönyv rendelkezéseinek értelmében megrendelő részéről nem vezethet a joggal való visszaéléshez.

9.7.  Az át nem vett csomagok szállítási díját a vevő köteles megfizetni. 

10. Garancia

Kínálatunkban kizárólag magas minőségű termékek szerepelnek, ennek ellenére előfordulhat, hogy a vevő minőségi kifogással kíván élni. A Kid Fashion Kft. mint eladó felelősséget vállal, hogy eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejtett hibája, ami csak később fog kiderülni.

Kérjük, őrizze meg a vásárlási bizonylatot, mert szavatosság igényét csak e dokumentumokkal együtt érvényesítheti. A garancia fél évig él.

A garancia igény az alábbi esetekben nem érvényesíthető:

  • számla hiányában

  • garanciális időn túl bejelentett igény

  • természetes elhasználódás miatt

  • cipő esetén, a talp kopása viselés során

  • külső fizikai behatás (kúszás-mászás)

A jótállási és szavatossági jogosultságokat, a minőségi kifogások intézését a Polgári Törvénykönyv, a 151/2003 (IX.22.) Korm. rendelet, továbbá a 49/2003 (VII.30) GKM-rendeletek szabályozzák, mely jogszabályokhoz mint eladó maximálisan igazodunk.

10. Szerződési feltételek elfogadása

A vásárlási és szállítási feltételek elfogadásával kijelented, hogy a funkidz.hu online shop üzletszabályzatát elolvastad és megértetted. Tudomásul veszed, hogy a regisztrációs adatok elküldésével, valamint a megrendelés feladásával elfogadod az itt megjelenített üzletszabályzat összes írásos feltételét.